Bygg opp din egen investeringsstrategi

For deg som ønsker å begynne med investering er det viktig at du legger en god strategi. Dersom du legger en god og solid strategi vil du lettere oppleve at du oppnår bedre og raskere avkastning på investeringene dine. For at du skal kunne legge en strategi som passer for deg er det viktig at du setter deg ned og vurderer egne mål og forventninger.

Det er viktig med en god investeringsstrategi slik at du forminsker risikoen. Det er sjeldent lurt å investere i noe du ikke kan noen ting om, men det vil heller ikke være gunstig for deg å kun investere i det det står om i finansavisen. Så hva skal du gjøre?

Slik begynner du

Du vil ha god nytte av å legge din egen investeringsstrategi. En av grunnen til at du bør legge en strategi som passer deg og som er individuell er fordi du vil aldri kunne kjøpe og selge aksjer på eksakt samme tidspunkt som de som gir deg råd. Derfor vil heller ikke avkastningen bli den samme. Derfor er det heller viktig at du tar kontroll over egne investering og bygger en strategi som passer dine mål, forventninger og risikovillighet.

Det er mye å lære når det kommer til investering og det kan være vanskelig å få et skikkelig overblikk. Det er nettopp derfor det er så viktig at du setter sammen en god investeringsstrategi. Det virker kanskje vanskelig eller unødvendig, men det vil absolutt gange deg i lengden. Dersom du ønsker å lære mer om aksjer og investering, kan du lese mer her: https://aksjeskole.com/

Når skal du gi deg?

Vi skal videre gå igjennom noen metoder og fremgangsmåter slik at du kan styrke din strategi. Først må du få et overblikk, en forståelse, av selskapet du investerer i. Les deg opp på de selskapene du synes virker spennende og sjekk tidligere hendelser. Dersom selskapet har hatt nedgang i salg de siste årene er det nok lurt å velge et annet selskap.

Det neste du må tenke over er en exit-strateg, en vei ut. Når du kjøper en aksje skal du altså også tenke over når du ønsker å selge den. Dersom du legger strategien din inn i et Excel-ark eller på et ark eller lignende, er det også lurt å føre inn exit-strategien din. Mange investeringsplattformer har også en funksjon som heter «stop-loss», slik at du kan føre inn et beløp over hvor mye du er villig til å tape. Dersom du når dette beløpet selges aksjen automatisk.

Betyr høy kurs dårlig investering?

Det er mange som ikke ønsker å investere i aksjer med høy kurs. Dette er en stor nybegynnerfeil ettersom det ikke er kursen som bestemmer markedsverdien. Grunnen til at aksjen har høy kurs er fordi selskapet tilbyr en vare, tjeneste eller et produkt av høy kvalitet, noe som gjør det til en sikrere investering. I strategien din er det lurt at du setter opp noen kriterier eller ønsker, slik at du investerer i gode selskaper. Tenk på det litt som en sjekkliste.

Sist, men ikke minst skal du tenke på din egen utvikling. Du trenger ikke være bundet til strategien du først lager deg. Du kan utvikle strategien i takt med din egen utvikling som investor. Bygg opp en strategi basert på dine egne meninger, analyser og tillært informasjon. På den måten vil du få den strategien som passer best for deg.